Gradonačelnik Leskovca posetio Moravac Orion

Gradonačelnik Leskovca posetio Moravac Orion

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić posetili su FK...

Škola fudbala Moravac ORION

Škola fudbala Moravac ORION

Postani deo najboljeg kluba u Jablaničkom okrugu !  

Teško, ali zasluženo na vrhu

Teško, ali zasluženo na vrhu

Intervju predsednika Stankovića "Sportu" i portalu "Sportska strana Juga.

Moravac ORION Pobednik Kupa FSJO

Moravac ORION Pobednik Kupa FSJO

Finale Kupa Jablaničkog okruga 14. maja

 • Gradonačelnik Leskovca posetio Moravac Orion

  Gradonačelnik Leskovca posetio Moravac Orion

  nedelja, 17 novembar 2013 17:45
 • Škola fudbala Moravac ORION

  Škola fudbala Moravac ORION

  nedelja, 24 novembar 2013 18:25
 • Teško, ali zasluženo na vrhu

  Teško, ali zasluženo na vrhu

  nedelja, 13 april 2014 20:19
 • Moravac ORION Pobednik Kupa FSJO

  Moravac ORION Pobednik Kupa FSJO

  ponedeljak, 05 maj 2014 10:32

SLEDEĆA UTAKMICA

Omladinska liga Srbije- 25. kolo

MORAVAC ORION - PARTIZAN

Subota 28. april u 16:30

Mrštane - SC ORION

Rukovodstvo kluba

 

Jovan Stanković, predsednik Upravnog odbora

Miodrag Stojiljković, generalni sekretar

SPORTSKI CENTAR ORION

Sportski centar "Orion" u Mrštanu dom je fudbalera Moravac Orion.

Uz odličan glavni teren, u 2012. godine izgradjena su još tri travnata terena čime ja zaokružen fudbalsko - trenažni kompleks koji s pravom nosi epitet najbolje na jugu Srbije.

U novoizgradjenu zapadnu tribinu ugradjeno je 15 tona gvoždja i 160 kubnih metara betona. Za ogradjivanje Sportskog centra bilo je potrebno 1.500 metara žičane ograde.

  • MRŠTANE

   MRŠTANEPostali smo simbol i ponos našeg Mrštana.

  • MEDIJI O NAMA

   MEDIJI O NAMAMoravac Orion je u proteklim godinama igrama, rezultatima i ulaganjima zaslužio pažnju sportske...

  • PUT DO USPEHA

   PUT DO USPEHAZa samo dve godine, Moravac Orion je prešao put od baraža u Jablaničkoj okružnoj ligi, do mesta u...

Moravac ORION: Realno je da opstanemo, ali ...

Fudbaleri Moravca ORION u subotu u Mrštanu dočekuju ekipu Mačve iz Šapca u utakmici pretposlednjeg, 29. kola Prve lige Srbije.

Dva kola pre kraja prvenstva u Prvoj ligi Srbije, u Moravcu ORION i dalje ističu da očekuju da pobedi fudbal. Ipak, posle gostovanja u Beogradu i poraza u režiji sudija, a posebno nakon čudnih rezultata na nekoliko utakmica, predsednik Moravca ORION poziva čelnike Fudbalskog saveza Srbije da stanu u zaštitu fudbala i klubova koji žele na terenu da odluče ko je bolji.

- Poslednji je trenutak za spas fudbalske organizacije. Fudbalski savez mora da se uključi u dagadjanja na fudbalskim terenima kako bi se sačuvao makar deo regularnosti u završnici sezone. To zahtevaju rezultati iz poslednjih nekoliko kola, a posebno iz poslednjeg kola koji su u pootpunosti ugrozili regularnost čitave sezone u Prvoj ligi Srbije - poručuje Jovan Stanković, predsednik Moravca ORION.

FSS mora da reaguje, ali mora da se uključi i država ?

- Ne treba samo da se sedi na Terazijama 35, već trebaju da se angažuju svi pošteni čelnici FSS, a mislim da je krajnje vreme da se uključe i državni organi, odnosno policija, kako bi se stalo na put uništavanju fudbala proterivanjem poštenih klubova, a sve u cilji da bis e zaštitili mafijaški i politički klubovi. Treba jednopm za svagda skliniti te ljude iz fudbala i vratiti srpski fudbal tamo gde mu je i bilo mesto. Mislim d abi trebalo da se sprovede istraga o nekim utakmicama i da se ispita regularnost utakmica Sloga (PM) - Bežanija, BSK - Sloga (PM), Mačva - Sloboda, Proleter - BSK, Proleter - Kolubara, Sloka (Kraljevo) - Proleter. Državni organi trebaju da preslušaju razgovore koje su u poluvremenima utakmica vodile sudije sa pojedinim sportskim radnicima, a te klubove koji nameštaju utakmice treba izbacitii iz lige. Tako treba staviti do znanja svima da je ovo ipak sport, a ne kriminal. Mi ćemo do kraja igrati časno i pošteno, ali ... - poručuje Jovan Stanković.

Prvi čovek Moravca ORION se na konferenciji za medije osvrnuo na trenutnu situaciju u Prvoj ligi Srbije.

- Fudbal se u Srbiji odavno ne igra, a ovih poslednjih nekoliko kola i rezultati koji su postignuti nemaju nikakve veze sa fudbalom. Rezultati su nerealni i na štetu našeg kluba. Svi klubovi iz većih gradova su pod nekom zaštitom, dok smo mi prepušteni na milost i nemilost svima, kako u savezu tako i u sudijskoj organizaciji. Zato smo i poraženi u sredu u poslednjoj utakmici sa Sindjelićem nezasluženo poraženi, iako smo bili mnogo, mnogo bolji. Ovo nismo doživeli ni u Srpskoj ligi na primer na gostovanju u Ćupriji. Sve te ekipe koje su glasno bile za neko poštenje, koje su čak najavljivale istupanje iz takmičenja, kakve su Sloga Petrovac na Mlavi i Proleter iz Novog Sada, sve su one sada poražene na svom terenu. Kao što je generalni sekretar FSS Zoran Laković prošle godine rekao "open nam je selo ušlo u ligu", Dolina je prošle godine ispala, ove godine sve rade da to budemo mi. Mada imamo sutra utakmicu sa Mačvom koju moramo da dobijemo. Bez obzira na to da li imamo ili nemamo šanse, borićemo se fer i korektno do kraja, kao što smo to činili i do sada. Ne želimo da budemo deo ovog sramnog scenarija u srpskom fudbalu - kaže predsednik Moravca ORION Jovan Stanković.

Problema sa povredama i kartonima nema.

Utakmica pretposlednjeg, 29. kola Prve lige Srbije Moravac ORION - Mačva igra se u subotu 16. maja na stadionu ORION u Mrštanu, sa početkom u 17:00 časova.