Gradonačelnik Leskovca posetio Moravac Orion

Gradonačelnik Leskovca posetio Moravac Orion

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić posetili su FK...

Škola fudbala Moravac ORION

Škola fudbala Moravac ORION

Postani deo najboljeg kluba u Jablaničkom okrugu !  

Teško, ali zasluženo na vrhu

Teško, ali zasluženo na vrhu

Intervju predsednika Stankovića "Sportu" i portalu "Sportska strana Juga.

Moravac ORION Pobednik Kupa FSJO

Moravac ORION Pobednik Kupa FSJO

Finale Kupa Jablaničkog okruga 14. maja

 • Gradonačelnik Leskovca posetio Moravac Orion

  Gradonačelnik Leskovca posetio Moravac Orion

  nedelja, 17 novembar 2013 17:45
 • Škola fudbala Moravac ORION

  Škola fudbala Moravac ORION

  nedelja, 24 novembar 2013 18:25
 • Teško, ali zasluženo na vrhu

  Teško, ali zasluženo na vrhu

  nedelja, 13 april 2014 20:19
 • Moravac ORION Pobednik Kupa FSJO

  Moravac ORION Pobednik Kupa FSJO

  ponedeljak, 05 maj 2014 10:32

SLEDEĆA UTAKMICA

Omladinska liga Srbije- 25. kolo

MORAVAC ORION - PARTIZAN

Subota 28. april u 16:30

Mrštane - SC ORION

Rukovodstvo kluba

 

Jovan Stanković, predsednik Upravnog odbora

Miodrag Stojiljković, generalni sekretar

SPORTSKI CENTAR ORION

Sportski centar "Orion" u Mrštanu dom je fudbalera Moravac Orion.

Uz odličan glavni teren, u 2012. godine izgradjena su još tri travnata terena čime ja zaokružen fudbalsko - trenažni kompleks koji s pravom nosi epitet najbolje na jugu Srbije.

U novoizgradjenu zapadnu tribinu ugradjeno je 15 tona gvoždja i 160 kubnih metara betona. Za ogradjivanje Sportskog centra bilo je potrebno 1.500 metara žičane ograde.

  • MRŠTANE

   MRŠTANEPostali smo simbol i ponos našeg Mrštana.

  • MEDIJI O NAMA

   MEDIJI O NAMAMoravac Orion je u proteklim godinama igrama, rezultatima i ulaganjima zaslužio pažnju sportske...

  • PUT DO USPEHA

   PUT DO USPEHAZa samo dve godine, Moravac Orion je prešao put od baraža u Jablaničkoj okružnoj ligi, do mesta u...

Finale Kupa Jablaničkog okruga 14. maja

Fudbalski klub Moravac ORION pobednik je Kupa Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga za sezonu 2013/2014.

Finalna utakmica Kupa FSJO koja je zakazana za sredu nije odigrana. Fudbaleri, stručni štab i predstavnici Dubočice 1923 nisu došli na finale kupa Jablaničkog okruga, a svoj nedolazak nisu ni najavili ni pokušali da opravdaju. Sudijska trojka na čelu sa Milošem Stojkovićem, i pomoćnicima Jovanom Veljkovićem i Milošem Stamenković izašla je u 17:00 časova na teren sa fudbalerima Moravac ORONA i označila kraj Finala Kupa FSJO.

Delegat utakmice Vlastimir Stamenković je u zapisniku sa utakmice konstatovao da su postojali svi potrebni uslovi za odigravanje utakmice:

- "Finalna utakmica Kupa FSJO nije odigrana, pošto se gostujuća ekipa FK Dubočica 1923 nije pojavila u zakazano vreme za odigravanje utakmice u Mrštanu. Pošto nije bilo nikakve najave da se gosti neće pojaviti u zakazanom terminu, posle čekanja gostiju od 30 minuta, sudijska trojka izašla je na teren za odigravanje utakmice samo sa ekipom domaćina. Kako nije bilo ekipe gostiju sudija meča odsvirao je kraj utakmice. Prema dogovorenom protokolu kapitenu FK Moravac uručen je pehar FSJO, a fudbalerima i članovima stručnog štaba prigodne medalje, dar FSJO."

Komesar za takmičenje FSJO Ivan Nikolić objasnio je brojnim novinarima prisutnim na Finalu da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 za Moravac ORION i da je srpskoligaš iz Mrštana pobednika Kupa i predstavnik FSJO u daljem toku takmičenja na nivou FS RIS.

Pehar kapitenu Moravac ORIONA Vladici Cekiću uručio je potpredsednik FSJO Vlastimir Stamenkovć, a prema ranije utvrdjenom protokolu koji je dogovoren i sa predstavnicima drugog finaliste, medalje fudbalerima i stručnon štabu pobednika Kupa uručio je Božidar Savić, legenda FK Moravac ORION.

U predigri finala odigrana je revijalna utakmica u kategoriji petlića izmedju domaćina, FK Moravac ORION i selekekcije Lige petlića FSJO.

Sportska strana Juga pokušala je da od direktora Dubočice 1923 Jovana Nikolića sazna razloge nedolaska na finalnu utakmicu, ali smo dobili odgovor da on ne zna odgovor na to pitanje i da ne može da govori o tome.

Kako saznaje Sportska strana Juga, protiv Dubočice 1923 biće podneta disciplinska prijava Disciplinskom sudiji FS RIS Miroslavu Stamenkoviću. Prema propozicijama takmičenja, ukoliko jedan klub dva puta u toku takmičarske sezone ne odigra službenu utakmicu iz neopravdanih razloga, sledi eliminicaija iz takmičenja i seoba u dva stepena niži rang. U ovom slučaju, to je Jablanička okružna liga.